
Oferta Przyjęcia Okolicznościowego 2-3h
I Danie:
Zupa cytrynowa z kurczakiem i estragonem
II Danie:
Polędwiczki wieprzowe w sosie jabłkowo-anyżowym z chatney z jabłek z kardamonem
Miodowy schab sous-vide w sosie pieprzowym
Kurczak w kiszonych cytrynach z zielonymi oliwkami
Dodatki do II Dania:
Ziemniaki Mille-Feullie / Ziemniaki pieczone w ziołach
Mix Sałat z zielonym ogórkiem, czerwoną cebulą i pomidorkami koktajlowymi z dressingiem z soku z mandarynek
Marchew po koreańsku
Kawa i Herbata bez ograiczeń
Napoje i woda mineralna z cytryną i miętą
Ciasta
CENA: 170 zł
Oferta Przyjęcia Okolicznościowego 2-3h
ZUPA (Proszę o wybranie jednej pozycji) :
- Krem z cukinii z białą czekoladą i prażonymi migdałami
- Zupa cytrynowa z kurczakiem i estragonem
- Consomme z kaczki z grzybowym raviolli
Danie Główne (Proszę o wybranie jednej pozycji) :
- Pierś z kaczki sous-vide w sosie z białej czekolady z chatney z mango i owocami granatu z miętą z kaszotto z kaszy pęczak i boczkiem
- Poliki wołowe w demi-glace z fermentowaym czosnkiem z fioletowymi ziemniakami i marchewką po koreańsku
- Łosoś w sosie holenderskim z zielonymi szparagami i ravioli grzybowym
Deser (Proszę o wybranie jednej pozycji) :
- Creme Brulee z żelem z owoców leśnych
- Beza Pavlova z malinami i kremem z białej czekolady i mascarpone
- Tarta cytrynowa z lemoncurd z włoską bezą
Kawa i Herbata bez ograniczeń
Woda mineralna z cytryną i mięta oraz Napoje bez ograniczeń
CENA : 140zł
Oferta Przyjęcia Okolicznościowego 4-5h
I Danie:
Zupa z kurczakiem, soczewicą i batatami
II Danie:
Polędwiczka wieprzowa otulona suszonymi liśćmi limonki w towarzystwie sosu pomarańczowo-sosnowego
Kaczke udo w sosie ze śliwek i gorzkiej czekolady w towarzystwie puree z dyni piżmowej
Indyk w cieście francuskim z szynką parmeńską w sosie z zielonego pieprzu
Ziemniaki 50% / Kopytka w pesto 50%
Mix sałat ze świeżymi warzywami z dressingiem z soku z ananasa
PRZYSTAWKI:
- Deska serów
- Deska mięs pieczonych :Galantyna z kurczaka / Pieczeń z karczku / Schab w ziołach
- Sałatka Brokułowa – Brokuły/Migdały/Czosnek/Kukurydza/Feta
- Tortille z kurczakiem i warzywami z pastą ziołową
- Śledzie w oleju
- Pieczywo i Masło
Kawa i Herbata bez ograiczeń
Napoje i woda mineralna z cytryną i miętą
Ciasta
CENA:190 zł
Oferta Przyjęcia Okolicznościowego 6-7H
I Danie:
- Zupa cukinii z białą czekoladą i prażonymi migdałami
II DANIE:
- Tournedos z kurczaka otulony boczkiem w sosie BBQ żurawinowym
- Polędwica wieprzowa w cieście z grzybami i szynką parmeńską
- Pierś z kaczki w sosie z białej czekolady z mango i granatem
DODATKI DO DANIA GŁÓWNEGO:
- Ziemniaki 50% / Kopytka 50%
- Mix sałat ze świeżymi warzywami z dressingiem z soku z pomarańczy
III Danie:
- Żur Staropolski w kociołku
Kawa i Herbata bez ograiczeń
Napoje i woda mineralna z cytryną i miętą
Ciasta
PRZYSTAWKI:
- Deska serów
- Deska mięs pieczonych :Galantyna z kurczaka / Pieczeń z karczku / Schab w ziołach
- Sałatka Brokułowa – Brokuły/Migdały/Czosnek/Kukurydza/Feta
- Tortille z kurczakiem i warzywami z pastą ziołową
- Śledzie w miodzie z korniszonem i śliwką suszoną
- Pieczywo i masło
CENA: 200 zł
Oferta Przyjęcia Okolicznościowego 6-7H
I Danie:
- Zupa cukinii z białą czekoladą i prażonymi migdałami
II DANIE:
- Tournedos z kurczaka otulony boczkiem w sosie BBQ żurawinowym
- Polędwica wieprzowa w cieście z grzybami i szynką parmeńską
- Pierś z kaczki w sosie z białej czekolady z mango i granatem
DODATKI DO DANIA GŁÓWNEGO:
- Ziemniaki 50% / Kopytka 50%
- Mix sałat ze świeżymi warzywami z dressingiem z soku z pomarańczy
III Danie:
- Żur Staropolski w kociołku z wyrobami wiejskimi, smalcem oraz ogórkiem kiszonym i chlebem wiejskim
Kawa i Herbata bez ograiczeń
Napoje i woda mineralna z cytryną i miętą
Ciasta
PRZYSTAWKI:
- Deska serów
- Deska mięs pieczonych :Galantyna z kurczaka / Pieczeń z karczku / Schab w ziołach
- Sałatka Brokułowa – Brokuły/Migdały/Czosnek/Kukurydza/Feta
- Tortille z kurczakiem i warzywami z pastą ziołową
- Śledzie w miodzie z korniszonem i śliwką suszoną
- Pieczywo i masło
CENA: 210 zł
Oferta Przyjęcia Okolicznościowego 7-8 H
I DANIE:
- Consome z kaczki z grzybowym ravioli
II DANIE:
- Rolada z królika nadziewana ratatouille w sosie z sera błękitnego
- Tournedos z kurczaka otulone boczkiem w sosie z zielonego curry
- Poliki wołowe w sosie z miodu lipowego podane z puree z zielonego groszku z miętą i karmelizowanym boczkiem
DODATKI DO DANIA GŁÓWNEGO:
- Ziemniaki Mille Feullie
- Mix sałat ze świeżymi warzywami z dressingiem z soku z pomarańczy
III DANIE:
- Żur Staropolski w kociołku
IV DANIE:
- Kark wieprzowy peklowany w sosie piwnym z kluskami śląskimi i kapustą zasmażaną
PRZYSTAWKI:
- Deska serów
- Deska mięs pieczonych :Galantyna z kurczaka / Pieczeń z karczku / Schab w ziołach
- Sałatka Brokułowa – Brokuły/Migdały/Czosnek/Kukurydza/Feta
- Tortille z kurczakiem i warzywami z pastą ziołową
- Śledzie w miodzie z korniszonem i śliwką suszoną
- Pieczywo i masło
Kawa i Herbata bez ograiczeń
Napoje i woda mineralna z cytryną i miętą
Ciasta
CENA : 220zł
Oferta Przyjęcia Okolicznościowego 9 H
I DANIE:
- Consome z kaczki z grzybowym ravioli
II DANIE:
- Rolada z królika nadziewana ratatouille w sosie z sera błękitnego
- Tournedos z kurczaka otulone boczkiem w sosie z zielonego curry
- Poliki wołowe w sosie z miodu lipowego podane z puree z zielonego groszku z miętą i karmelizowanym boczkiem
DODATKI DO DANIA GŁÓWNEGO:
- Ziemniaki Mille Feullie
- Mix sałat ze świeżymi warzywami z dressingiem z soku z pomarańczy
III DANIE:
- Żur Staropolski w kociołku z wyrobami wiejskimi, smalcem oraz ogórkiem kiszonym i chlebem wiejskim
IV DANIE:
- Kark wieprzowy peklowany w sosie piwnym z kluskami śląskimi i kapustą zasmażaną
PRZYSTAWKI:
- Deska serów
- Deska mięs pieczonych :Galantyna z kurczaka / Pieczeń z karczku / Schab w ziołach
- Sałatka Brokułowa – Brokuły/Migdały/Czosnek/Kukurydza/Feta
- Tortille z kurczakiem i warzywami z pastą ziołową
- Śledzie w miodzie z korniszonem i śliwką suszoną
- Pieczywo i masło
Kawa i Herbata bez ograniczeń
Napoje i woda mineralna z cytryną i miętą
Ciasta
CENA : 230zł
Propozycja Weselna I 9H
Zupa: (proszę o wybranie jednej pozycji)
Rosół grzybowy z łazankami
Rosół z makaronem
Danie główne: (proszę o wybranie jednej pozycji,
istnieje możliwość zamiany dodatków)
Polędwiczka wieprzowa otulona kafirem z sosem cytrusowym podana z kluseczkami gnocci z pesto i białą kapusta z karmelizowanym boczkiem
Pierś z kaczki sous-vide w sosie z białej czekolady z chatney z mango i owocami granatu z miętą z kaszotto z kaszy pęczak i boczkiem
Poliki wołowe w demi-glace z fermentowaym czosnkiem z fioletowymi ziemniakami i marchewką po koreańsku
Deser: (proszę o wybranie jednej pozycji)
Szarlotka na gorąco z lodami
Panna cotta z sosem malinowym
Danie gorące przed północą: (proszę o wybranie jednej pozycji,
istnieje możliwość zamiany dodatków)
Karkówka w sosie piwnym podana z kluskami śląskimi i surówką z buraczka
Pikantne pałki z kurczaka z sosem paprykowym podany z ryżem curry z rodzynkami i surówką z selera i jabłka
Danie gorące po północy: (Proszę o wybranie jednej pozycji,
istnieje możliwość zamiany dodatków)
A’la strogonow z kurczaka z kluskami półfrancuskimi
Bitki z szynki w sosie własnym podane z kopytkami i buraczkami zasmażanymi lub zasmażaną kapustą
Danie gorące nad ranem: (Proszę o wybranie jednej pozycji)
Żurek Staropolski
Barszczyk czerwony z pasztecikiem
Zimne zakąski:
Łosoś wędzony faszerowany serkiem mascarpone
Śledzie w aromatycznych zalewach:
w oleju z zielonym pieprzem
w śmietanie z rodzynkami
Galantyna z kurczaka
Kaczka po tyrolsku z bakaliami
Boczek okręcony zielonym pieprzem
Schab w ziołowej otoczce
Deska serów
Pate z konfiturą z czerwonej cebuli
Sałatki:
Sałatka Grecka
Sałata z grillowanym kurczakiem, pomarańczą, granatem wzbogacona kiełkami, z sosem jogurtowym curry
Pieczywo jasne, ciemne
masło ziołowe lub czosnkowe
Na słodko:
Ciasta
Napoje (bez ograniczeń)
Kawa
Herbata
Soki owocowe, woda mineralna z cytryną
KOSZT PROPOZYCJI NR. I : 250 zł
Propozycja Weselna II 10H
I DANIE:
Rosół z dzikim czosnkiem i jajkiem poszetowym
II DANIE:
Confit z kaczki w sosie z jabłek z anyżem w towarzystwie chatney jabłkowego z kardomonem
Polędwica wieprzowa w demi-glace z karmelizowanymi śliwkami i wiśniami z imbirem
Rolada z królika nadziewana suszonymi pomidorami i serem dojrzewającym w sosie własnym
Puree ziemniaczane aromatyzowane oliwą rozmarynową
Mini kopytka z pesto
Mix sałat ze świeżymi warzywami z dressingiem z soku z pomarańczy
III DANIE:
ŻUR STAROPOLSKI W KOCIOŁKU Z WYROBAMI WIEJSKIMI, SMALCEM, OGÓRKIEM KISZONYM I CHLEBEM WIEJSKIM
IV DANIE:
Kark wołowy w sosie miodowym
Golonki glazurowne w piwie miodowym
Kluski śląskie
Kapusta zasmażana
V DANIE:
Flaki wołowe po staropolsku
CIASTA
KAWA I HERBATA BEZ OGRANICZEŃ
NAPOJE BEZ OGRANICZEŃ
DESER:
CREME BRULEE
PRZYSTAWKI:
- Śledź z korniszonem i wędzoną śliwką w miodzie
- Pate z konfiturą żurawinową z bagietką
- Ozór w sosie Tatarskim
- Sałatka Grecka
- Sałatka Brokułowa z fetą i prażonymi migdałami w sosie czosnkowym
- Deska mięs pieczonych : Galantyna z kurczaka / Aromatyczny Schab / Pieczeń z karczku peklowana
- Deska serów
- Zimne nóżki
- Roladki z łososia z pastą ziołową
- Pieczywo, masło
KOSZT PROPOZYCJI NR. II : 260 zł
Propozycja Weselna II 11H
Zupa: (proszę o wybranie jednej pozycji)
Consome z dodatkiem oliwy truflowej podany z uszkami
Zupa cytrynowa z kurczakiem i estragonem
Krem z cukinii z białą czekoladą i prażonymi migdałami
Danie główne: (proszę o wybranie jednej pozycji,
istnieje możliwość zamiany dodatków)
Polędwiczka wieprzowa otulona kafirem z sosem cytrusowym podana z kluseczkami gnocci z pesto i białą kapusta z karmelizowanym boczkiem
Pierś z kaczki sous-vide w sosie z białej czekolady z chatney z mango i owocami granatu z miętą z kaszotto z kaszy pęczak i boczkiem
Poliki wołowe w demi-glace z fermentowaym czosnkiem z fioletowymi ziemniakami i marchewką po koreańsku
Deser (proszę o wybranie jednej pozycji)
Creme brulee z żelem z wiśni
Szarlotka na gorąco z gałką lodów truskawkowych
Tiramisu w kieliszku
Danie gorące przed północą: (proszę o wybranie jednej pozycji,
istnieje możliwość zamiany dodatków)
Pieczeń z karczku podany z kluskami śląskimi kapustą zasmażaną
Pikantna pierś z kurczaka pieczona w pomadzie z mango i jalapeno, okraszona świeżą kolendrą, ułożona na placku ziemniaczanym Rosti, podana z roszponką i dressingiem z mandarynek
Danie gorące po północy: (proszę o wybranie jednej pozycji,
istnieje możliwość zamiany dodatków)
Wieprzowy gulasz z marchewką podany z kluskami półfrancuskimi
Indyk w sosie śmietanowym z brokułami podany z kopytkami
Kolejne danie gorące: (proszę o wybranie jednej pozycji)
Pikantna zupa z kurczakiem, warzywami i soczewicą
Żur Staropolski
Danie gorące nad ranem: (proszę o wybranie jednej pozycji)
Barszcz czerwony na zakwasie z pasztecikiem francuskim
Kwaśnica z grzankami z żytniego chleba
Zimne zakąski:
Łosoś wędzony faszerowany serkiem mascarpone
Śledzie w aromatycznych zalewach:
Z korniszonem i śliwką
Z suszonymi pomidorami i serem lazur
słodko – kwaśny
Galantyna z kurczaka
Deska serów z winogronami
Pate z konfiturą z czerwonej cebuli
Rolada z boczku okręcona pieprzem
Schab z orzechami i bakaliami na słodko
Pieczeń z karczku
Sałatki:
Sałatka z kurczaka na sałatach włoskich z mango i avocado z dressingiem z pomarańczy i musztardy francuskiej
Sałatka Brokułowa z fetą i migdałami w sosie czosnkowym
Sałatka z tuńczykiem z dodatkiem ogórka, jajka i kukurydzy skropiona delikatnym sosem jogurtowym
Pieczywo jasne, ciemne
masło ziołowe lub czosnkowe
Na słodko:
Owoce
Fontanna czekoladowa
Tort
Ciasta
Napoje (bez ograniczeń)
Kawa
Herbata
Soki owocowe, woda mineralna z cytryną
Napoje gazowane
KOSZT PROPOZYCJI NR. III : 280 zł

NAJCZĘSTSZE PYTANIA DOTYCZĄCE PRZYJĘĆ OKOLICZNOŚCIOWYCH
- Jaka jest wysokość zadatku i czy jest ona bezzwrotna?
Odpowiedź: Wysokość zadatku jest w kwocie 500 zł/1000 zł w zależności od liczby osób na przyjęciu. Jest w charakterze rezerwacji miejsca i jest ona bezzwrotna.
- Jakie są warunki zwrotu zadatku ?
Odpowiedź: Zwrot zadatku powiększony o 10% jest w przypadku rezygnacji ze strony Właściciela Restauracji.
- Kiedy następuje rozliczenie wszystkich kosztów przyjęcia okolicznościowegoo?
Odpowiedź: Całość kosztów rozliczona jest na 14 dni przed ustalonym terminem Przyjęcia Okolicznościowego.
- Czy w przypadku rezygnacji z sali po podpisaniu umowy, musimy pokryć część kosztów organizacji?
Odpowiedź: W przypadku rezygnacji z sali pokrywają Państwo tylko koszt zadatku. Jeśli rezygnacja jest dłuższa niż tydzień przed terminem i nie zostały rozliczony całkowity koszt przyjęcia.
- Jaki jest koszt menu od osoby?
Odpowiedź: Koszt menu od osoby jest zależny od czasu trwania przyjęcia. Do czasu trwania przyjęcia dostosowujemy ilość potraw. Przykładowe menu wraz z cennikiem znajdą Państw na naszej stronie internetowej.
- Jakie napoje wliczamy w menu?
Odpowiedź: Kawa i Herbata jest zawsze w cenie menu bez ograniczeń na miejscu. W cenę menu wliczone są też napoje w karafkach oraz woda mineralna z cytryną i miętą.
- Czy dekoracje stołów i sali są uwzględnione w cenie?
Odpowiedź: W cenie menu jest wliczona dekoracja stołów i sali. Gość ma prawo wybrać sobie styl, w którym będzie aranżacja stołów oraz kolorystykę. Posiadamy szeroki asortyment akcesoriów dekoratorskich takich jak świeczniki, wazony, pod talerze, lampiony, sztucznych kwiaty itd. W cenie menu jest także dekoracja z kwiatów sztucznych. Wybór kwiatów żywych i wielkość bukietów oraz dodatkowe dekoracje są uzgadniane indywidualnie poza ceną menu.
- Czy płacimy za osoby nieobecne? Jeżeli tak to ile płacimy za „puste krzesła”?
Odpowiedź: Szczegółową ilość osób uzgadniamy z dwutygodniowym wyprzedzeniem. Po tym terminie nie ma możliwości zmniejszenia liczby gości.
- Kto ponosi koszty ewentualnych zniszczeń i szkód?
Odpowiedź: Za szkody odpowiedzialny jest Zamawiający.
- Ile wynosi opłata korkowa (czyli opłata za otwarcie butelek z alkoholem)?
Odpowiedź: 10 zł od wniesionej butelki. Nie pobieramy opłat za alkohol przy wyborze menu większym niż propozycja na 2-3 godziny.
- Czy w cenie sali są przewidziane dodatkowe płatne lub bezpłatne atrakcje?
Odpowiedź: W cenie menu dostępna jest bezpłatnie Ażurowa Ścianka Dekoracyjna do zdjęć z Parą Młodą bądź Zapraszającym oraz Ledowy Napis Love.
- Czy w cenie menu jest zapewniony tort ?
Odpowiedź: Nie. Tort mogą Państwo zapewnić we własnym zakresie lub zamówić od nas za dodatkową opłatą.
- Czy możemy zorganizować na terenie obiektu własne atrakcje, np. fotobudkę lub pokaz fajerwerków? Jeżeli tak, to jakie?
Odpowiedź: Jest możliwość organizacji własnych atrakcji, pomijając pokaż fajerwerków ze względu na lokalizację budynku.
- Czy jest możliwość, i jaka jest cena czekoladowej fontanny, itp?
Odpowiedź:
- Jaka ilość gości zmieści się w sali?
Odpowiedz: Do 60 osób.
- Jak duży jest parking?
Odpowiedź: Posiadamy duży plac parkingowy.
- Czy parking jest bezpłatny?
Odpowiedź: Parking dla organizatora i gości jest bezpłatny.
- Czy w sali jest sprawna klimatyzacja?
Odpowiedź: Sala posiada klimatyzację.
- Kiedy możemy przywieźć niezbędne rzeczy (np. alkohol, itd.)?
Odpowiedź: Mają Państwo możliwość wprowadzenia swoich niezbędnych uzgodnionych wcześniej rzeczy od poniedziałku poprzedzającego przyjęcie.
- Jak wygląda kwestia nagłośnienia?
Odpowiedź: Muzyka jest w zakresie Naszych Gości. Istnieje możliwość wynajęcia sprzęt i muzycznego ( Głośniki x2 / Suboofer / Wzmacniacz/Oświetlenie ) w cenie 400 zł, aczkolwiek utwory jak i sprzęt do odtworzenia utworów pozostaje w państwa zakresie.
- Czy w przypadku awarii elektrycznej jest dodatkowe źródło energii?
Odpowiedź: Nie ma dodatkowego źródła energii. W przypadku jeśli awaria wynika z winy Restauratora, zapewniamy agregat.
- Jakiego rodzaju stoły są na sali? Okrągłe czy prostokątne?
Odpowiedź: Na sali posiadamy możliwość organizacji przyjęcia zarówno okrągłych jak i prostokątnych stołach.
- Czy obsługa sali rozłoży ozdoby takie jak winietki czy podziękowania dla gości?
Odpowiedź: Dodatkowe ozdoby rozłożyć obsługa sali po wcześniejszym uzgodnieniu.
- Czy przed wejściem na salę możemy ustawić informację dotyczące ustawienia stołów?
Odpowiedź: Tak posiadamy stelaż, lustra i ramy w zależności od stylu sali na umieszczenie informacji, który udostępniamy w cenie menu.
- Czy w cenę jest wliczona powitalna lampka szampana?
Odpowiedź: Alkohol jest w zakresie gości.
- Czy jest możliwość degustacji potraw przed organizacją przyjęcia?
Odpowiedź: Tak. Wybór potraw do degustacji i jej cena uzgadniana jest z Szefem Kuchni.
- Czy menu uwzględnia potrawy dla gości wegetarian lub wegan?
Odpowiedź: Tak.
- Co z potrawami, które nie zostaną skonsumowane? Czy po przyjęciu możemy je zabrać?
Odpowiedź: Po zakończonym przyjęciu. Zapewniamy jednorazowe opakowania w cenie 2zł/szt. Istnieje możliwość zapewnienia opakowań we własnym zakresie.
- Czy obsługa podaje alkohol?
Odpowiedź: Alkohol jest dostępny dla gości w lodówce. Obsługa nie serwuje alkoholu. Istnieje możliwość serwowania alkoholu przez obługe za dodatkową opłatą do uzgodnienia.