PRZYJĘCIE OKOLICZNOŚCIOWE 2-3H

 

ZUPA DO WYBORU:

  1. Krem z cukinii z białą czekoladą i prażonymi migdałami
  2. Zupa cytrynowa z kurczakiem i estragonem
  3. Consomme z kaczki z grzybowym raviolli

II DANIE DO WYBORU:

  1. Pierś z kaczki sous-vide w sosie z białej czekolady z chatney z mango i owocami granatu z miętą z kaszotto z kaszy pęczak i boczkiem
    2.Poliki wołowe w demi-glace z fermentowaym czosnkiem z fioletowymi ziemniakami i marchewką po koreańsku
    3.Łosoś w sosie holenderskim z zielonymi szparagami i ravioli grzybowym

DESER:

  1. Creme Brulee z żelem z owoców leśnych
  2. Beza Pavlova z malinami i kremem z białej czekolady i mascarpone
  3. Tarta cytrynowa z lemoncurd z włoską bezą

 

KAWA I HERBATA BEZ OGRANICZEŃ

NAPOJE W DZBANKACH I WODA MINERALNA Z CYTRYNĄ BEZ OGRANICZEŃ

CENA : 130 zł

I DANIE:

Zupa cytrynowa z kurczakiem i estragonem

 

II DANIE:

1.Polik wołowy z demi-glace z fermentowanym czosnkiem

2.Miodowy schab sous-vide w sosie BBQ i chatney jabłkowo-cynamonowym

3.Kurczak w kiszonych cytrynach z zielonymi oliwkami

 

DODATKI DO II DANIA:

-Ziemniaki Mille-Feullie / Ziemniaki pieczone w ziołach

-Mix Sałat z zielonym ogórkiem, czerwoną ceubulą i pomidorkami koktajlowymi z dressingiem z soku z mandarynek

-Marchew po koreańsku

 

KAWA I HERBATA BEZ OGRANICZEŃ

NAPOJE W DZBANKACH I WODA MINERALNA Z CYTRYNĄ BEZ OGRANICZEŃ

CIASTA

CENA: 170 zł

PRZYJĘCIE OKOLICZNOŚCIOWE 3-4 H

CENA : 190 zł

I DANIE:

Zupa z kurczakiem, soczewicą i batatami

II DANIE:

1.Żeberka wołowe w sosie miodowym BBQ

2.Kaczke udo w sosie ze śliwek i gorzkiej czekolady w towarzystwie puree z dyni piżmowej

3.Indyk w cieście francuskim z szynką parmeńską w sosie z zielonego pieprzu

DODATKI DO II DANIA:

Ziemniaki 50% / Kopytka w pesto 50%

Mix sałat ze świeżymi warzywami z dressingiem z soku z ananasa

PRZYSTAWKI:

  1. Deska serów
  2. Galantyna z kurczaka
  3. Boczek okręcony ziołami
  4. Pieczeń z karczku
  5. Schab w ziołach
  6. Sałatka Grecka
  7. Sałatka Brokułowa – Brokuły/Migdały/Czosnek/Kukurydza/Feta
  8. Roladki z łososia z ziołową pastą
  9. Śledzie w suszonych pomidorach z dojrzewającym błękitnym serem

 

KAWA I HERBATA BEZ OGRANICZEŃ
NAPOJE W DZBANKACH I WODA MINERALNA Z CYTRYNĄ BEZ OGRANICZEŃ
CIASTA

 

PRZYJĘCIE OKOLICZNOŚCIOWE 6-7 H

CENA : 200 zł

 

I DANIE:

  • Rosół z niedźwiedzim czosnkiem z jajkiem poszetowym

II DANIE:

  • Polędwiczki wieprzowe w liściach limonki podany z karmelem z cytrusów
  • Poliki wołowe w sosie porto z karmelizowaną czerwoną kapustą
  • Kaczke udo w sosie ze śliwek i gorzkiej czekolady w towarzystwie puree z dyni piżmowej

DODATKI DO DANIA GŁÓWNEGO:

  • Ziemniaki Mille Feullie
  • Mix sałat ze świeżymi warzywami z dressingiem z soku z pomarańczy

III DANIE:

  • Żur Staropolski w kociołkun z wyrobami wiejskimi, smalcem i ogórkiem w postaci wiejskiego stołu 

CIASTA

KAWA I HERBATA BEZ OGRANICZEŃ

NAPOJE BEZ OGRANICZEŃ ( SOKI I NAPOJE GAZOWANE)

 

PRZYSTAWKI:

 

  1. Śledzie z suszonymi pomidorami i dojrzewającym błękitnym serem
  2. Sałatka Brokułowa z fetą i prażonymi migdałami
  3. Sałatka Grecka
  4. Galantyna z kurczaka
  5. Aromatyczny schab w ziołach
  6. Rolada z boczku okręcona przyprawami
  7. Pieczeń z karczku
  8. Ozór w sosie tatarskim
  9. Ryba po grecku
  10. Pieczywo, masło

 

PRZYJĘCIE OKOLICZNOŚCIOWE 7-8 H

CENA :220 zł

I DANIE:

  • Consome z kaczki z grzybowym ravioli

II DANIE:

  • Rolada z królika nadziewana ratatouille w sosie z sera błękitnego
  • Tournedos z kurczaka otulone boczkiem w sosie z zielonego curry
  • Poliki wołowe w sosie z miodu lipowego podane z puree z zielonego groszku z miętą i karmelizowanym boczkiem

DODATKI DO DANIA GŁÓWNEGO:

  • Ziemniaki Mille Feullie
  • Mix sałat ze świeżymi warzywami z dressingiem z soku z pomarańczy

III DANIE:

  • Żur Staropolski w kociołku

IV DANIE:

  • Kark wieprzowy peklowany w sosie piwnym z kluskami śląskimi i kapustą zasmażaną

PRZYSTAWKI:

  1. Śledzie w miodzie z korniszonem i śliwką
  2. Pate z konfiturą żurawinową z bagietką
  3. Sałatka Cezar
  4. Sałatka brokułowa z fetą i prażonymi migdałami w sosie czosnkowym
  5. Galantyna z kurczaka
  6. Aromatyczny schab w ziołach
  7. Rolada z boczku okręcona przyprawami
  8. Pieczeń z karczku peklowana
  9. Deska serów

 

 

CIASTA

KAWA I HERBATA BEZ OGRANICZEŃ

NAPOJE W DZBANKACH I WODA MINERALNA Z CYTRYNĄ BEZ OGRANICZEŃ

 

 

PRZYJĘCIE OKOLICZNOŚCIOWE 8-9 H

CENA : 230 zł

I DANIE:

  • Consome z kaczki z grzybowym ravioli

II DANIE:

  • Rolada z królika nadziewana ratatouille w sosie z sera błękitnego
  • Tournedos z kurczaka otulone boczkiem w sosie z zielonego curry
  • Poliki wołowe w sosie z miodu lipowego podane z puree z zielonego groszku z miętą i karmelizowanym boczkiem

DODATKI DO DANIA GŁÓWNEGO:

  • Ziemniaki Mille Feullie / Puree ziemniaczane aromatyzowane oliwą truflową
  • Mix sałat ze świeżymi warzywami z dressingiem z soku z pomarańczy

III DANIE:

  • Żur Staropolski w kociołku z wyrobami wiejskimi, smalcem i ogórkami kiszonymi

IV DANIE:

  • Kark wieprzowy peklowany w sosie piwnym z kluskami śląskimi i kapustą zasmażaną

PRZYSTAWKI:

  1. Śledzie w miodzie z korniszonem i śliwką
  2. Pate z konfiturą żurawinową z bagietką
  3. Sałatka Grecka
  4. Sałatka Brokułowa z fetą i prażonymi migdałami w sosie czosnkowym
  5. Galantyna z kurczaka
  6. Aromatyczny schab w ziołach
  7. Rolada z boczku okręcona przyprawami
  8. Pieczeń z karczku peklowana
  9. Ozór w sosie tatarskim

KAWA I HERBATA BEZ OGRANICZEŃ

NAPOJE W DZBANKACH I WODA MINERALNA Z CYTRYNĄ BEZ OGRANICZEŃ

    PRZYJĘCIE OKOLICZNOŚCIOWE 8+ H

    CENA : 240 zł

    I DANIE:

    Rosół z dzikim czosnkiem i jajkiem poszetowym

    II DANIE:

    • Rolada z królika nadziewana pastą z suszonych pomidorów w sosie z sera błękitnego
    • Mostek wołowy z ziemniaczaną sałatką Herby w towarzystwie dyniowego BBQ
    • Polędwiczka wieprzowa w liściach kafiru w karmelu z cytrusów

    DODATKI DO DANIA GŁÓWNEGO:

    Ziemniaki Mille Feullie / Puree ziemniaczane aromatyzowane oliwą truflową

    Mix sałat ze świeżymi warzywami z dressingiem z soku z pomarańczy

    III DANIE:

    ŻUR STAROPOLSKI W KOCIOŁKU Z WYROBAMI WIEJSKIMI, SMALCEM, OGÓRKIEM KISZONYM I CHLEBEM WIEJSKIM

    IV DANIE:

    Pieczeń peklowana w sosie piwnym z kluskami śląskimi i kapustą zasmażaną

    V DANIE:

    Flaki wołowe po staropolsku

    DESER:

    CREME BRULEE

    PRZYSTAWKI:

    1. Śledzie z korniszonem i śliwką wędzoną w miodzie
    2. Pate z konfiturą żurawinową z bagietką
    3. Sałatka Grecka
    4. Sałatka Brokułowa z fetą i prażonymi migdałami w sosie czosnkowym
    5. Galantyna z kurczaka
    6. Aromatyczny schab w ziołach
    7. Rolada z boczku okręcona przyprawami
    8. Pieczeń z karczku peklowana
    9. Deska serów z winogronami


      CIASTA
      KAWA I HERBATA BEZ OGRANICZEŃ
      NAPOJE BEZ OGRANICZEŃ (SOKI I NAPOJE GAZOWANE)

       

       

      PRZYJĘCIE OKOLICZNOŚCIOWE 8+ H

      CENA : 260 zł

       

      I DANIE:

      Rosół z dzikim czosnkiem i jajkiem poszetowym

      II DANIE:

      1. Confit z kaczki w sosie z jabłek z anyżem w towarzystwie chatney jabłkowego z kardomonem

      2. Polędwica wieprzowa w demi-glace z karmelizowanymi śliwkami i wiśniami z imbirem

      3. Rolada z królika nadziewana suszonymi pomidorami i serem dojrzewającym w sosie własnym

      DODATKI DO DANIA GŁÓWNEGO:

      -Puree ziemniaczane aromatyzowane oliwą rozmarynową

      -Mini kopytka z pesto

      -Mix sałat ze świeżymi warzywami z dressingiem z soku z pomarańczy

      III DANIE:

      ŻUR STAROPOLSKI W KOCIOŁKU Z WYROBAMI WIEJSKIMI, SMALCEM, OGÓRKIEM KISZONYM I CHLEBEM WIEJSKIM

      IV DANIE:

      1.Poliki wołowe w sosie miodowym z kluskami z sera ricotta, z puree z zielonego groszku z miętą oraz karmelizowanym boczkiem z zielonym groszkiem

      2.Golonki glazurowne w piwie miodowym

      DODATKI DO DANIA GŁÓWNEGO:

      -Kluski śląskie

      -Kapusta zasmażana

      V DANIE:

      Flaki wołowe po staropolsku

      DESER:

      CREME BRULEE

      PRZYSTAWKI:

       

      1. Śledź z korniszonem i wędzoną śliwką w miodzie
      2. Pate z konfiturą żurawinową z bagietką
      3. Sałatka Grecka
      4. Sałatka Brokułowa z fetą i prażonymi migdałami w sosie czosnkowym
      5. Galantyna z kurczaka
      6. Aromatyczny schab w ziołach
      7. Rolada z boczku okręcona przyprawami
      8. Pieczeń z karczku peklowana
      9. Deska serów
      10. Zimne nóżki
      11. Roladki z łososia z pastą ziołową

      CIASTA

      KAWA I HERBATA BEZ OGRANICZEŃ

      NAPOJE BEZ OGRANICZEŃ ( SOKI I NAPOJE GAZOWANE)