Oferta Przyjęcia Okolicznościowego 2-3h

 

 

I Danie:

Zupa cytrynowa z kurczakiem i estragonem

 

II Danie:

Polędwiczki wieprzowe w sosie jabłkowo-anyżowym z chatney z jabłek z kardamonem

Miodowy schab sous-vide w sosie pieprzowym

Kurczak w kiszonych cytrynach z zielonymi oliwkami

 

Dodatki do II Dania:

Ziemniaki Mille-Feullie / Ziemniaki pieczone w ziołach

Mix Sałat z zielonym ogórkiem, czerwoną cebulą i pomidorkami koktajlowymi z dressingiem z soku z mandarynek

Marchew po koreańsku

 

Kawa i Herbata bez ograiczeń

Napoje i woda mineralna z cytryną i miętą

Ciasta

 

 

CENA: 170 zł

Oferta Przyjęcia Okolicznościowego 2-3h

 

ZUPA (Proszę o wybranie jednej pozycji) :

  1. Krem z cukinii z białą czekoladą i prażonymi migdałami
  2. Zupa cytrynowa z kurczakiem i estragonem
  3. Consomme z kaczki z grzybowym raviolli

Danie Główne (Proszę o wybranie jednej pozycji) :

  1. Pierś z kaczki sous-vide w sosie z białej czekolady z chatney z mango i owocami granatu z miętą z kaszotto z kaszy pęczak i boczkiem
  1. Poliki wołowe w demi-glace z fermentowaym czosnkiem z fioletowymi ziemniakami i marchewką po koreańsku
  1. Łosoś w sosie holenderskim z zielonymi szparagami i ravioli grzybowym

Deser  (Proszę o wybranie jednej pozycji) :

  1. Creme Brulee z żelem z owoców leśnych
  2. Beza Pavlova z malinami i kremem z białej czekolady i mascarpone
  3. Tarta cytrynowa z lemoncurd z włoską bezą

 

Kawa i Herbata bez ograniczeń

Woda mineralna z cytryną i mięta oraz Napoje bez ograniczeń

 

CENA : 140zł

 

Oferta Przyjęcia Okolicznościowego 4-5h

 

I Danie:

Zupa z kurczakiem, soczewicą i batatami

II Danie:

Polędwiczka wieprzowa otulona suszonymi liśćmi limonki w towarzystwie sosu pomarańczowo-sosnowego

Kaczke udo w sosie ze śliwek i gorzkiej czekolady w towarzystwie puree z dyni piżmowej

Indyk w cieście francuskim z szynką parmeńską w sosie z zielonego pieprzu

Ziemniaki 50% / Kopytka w pesto 50%

Mix sałat ze świeżymi warzywami z dressingiem z soku z ananasa

PRZYSTAWKI:

  1. Deska serów
  2. Deska mięs pieczonych :Galantyna z kurczaka / Pieczeń z karczku / Schab w ziołach
  3. Sałatka Brokułowa – Brokuły/Migdały/Czosnek/Kukurydza/Feta
  4. Tortille z kurczakiem i warzywami z pastą ziołową
  5. Śledzie w oleju
  6. Pieczywo i Masło

 

Kawa i Herbata bez ograiczeń

Napoje i woda mineralna z cytryną i miętą

Ciasta

 

CENA:190 zł            

                                                           

 

 

 

                                                       

Oferta Przyjęcia Okolicznościowego 6-7H

 

I Danie:

  • Zupa cukinii z białą czekoladą i prażonymi migdałami

II DANIE:

  • Tournedos z kurczaka otulony boczkiem w sosie BBQ żurawinowym
  • Polędwica wieprzowa w cieście z grzybami i szynką parmeńską
  • Pierś z kaczki w sosie z białej czekolady z mango i granatem

DODATKI DO DANIA GŁÓWNEGO:

  • Ziemniaki 50% / Kopytka 50%
  • Mix sałat ze świeżymi warzywami z dressingiem z soku z pomarańczy

 

III Danie:

  • Żur Staropolski w kociołku

 

Kawa i Herbata bez ograiczeń

Napoje i woda mineralna z cytryną i miętą

Ciasta

 

PRZYSTAWKI:

 

  1. Deska serów
  2. Deska mięs pieczonych :Galantyna z kurczaka / Pieczeń z karczku / Schab w ziołach
  3. Sałatka Brokułowa – Brokuły/Migdały/Czosnek/Kukurydza/Feta
  4. Tortille z kurczakiem i warzywami z pastą ziołową
  5. Śledzie w miodzie z korniszonem i śliwką suszoną
  6. Pieczywo i masło

 

CENA: 200 zł

 

 

 

Oferta Przyjęcia Okolicznościowego 6-7H

 

 

I Danie:

  • Zupa cukinii z białą czekoladą i prażonymi migdałami

II DANIE:

  • Tournedos z kurczaka otulony boczkiem w sosie BBQ żurawinowym
  • Polędwica wieprzowa w cieście z grzybami i szynką parmeńską
  • Pierś z kaczki w sosie z białej czekolady z mango i granatem

DODATKI DO DANIA GŁÓWNEGO:

  • Ziemniaki 50% / Kopytka 50%
  • Mix sałat ze świeżymi warzywami z dressingiem z soku z pomarańczy

 

III Danie:

  • Żur Staropolski w kociołku z wyrobami wiejskimi, smalcem oraz ogórkiem kiszonym i chlebem wiejskim

 

Kawa i Herbata bez ograiczeń

Napoje i woda mineralna z cytryną i miętą

Ciasta

 

PRZYSTAWKI:

 

  1. Deska serów
  2. Deska mięs pieczonych :Galantyna z kurczaka / Pieczeń z karczku / Schab w ziołach
  3. Sałatka Brokułowa – Brokuły/Migdały/Czosnek/Kukurydza/Feta
  4. Tortille z kurczakiem i warzywami z pastą ziołową
  5. Śledzie w miodzie z korniszonem i śliwką suszoną
  6. Pieczywo i masło

 

 

CENA: 210 zł

 

                                                     

Oferta Przyjęcia Okolicznościowego 7-8 H

 

I DANIE:

  • Consome z kaczki z grzybowym ravioli

II DANIE:

  • Rolada z królika nadziewana ratatouille w sosie z sera błękitnego
  • Tournedos z kurczaka otulone boczkiem w sosie z zielonego curry
  • Poliki wołowe w sosie z miodu lipowego podane z puree z zielonego groszku z miętą i karmelizowanym boczkiem

DODATKI DO DANIA GŁÓWNEGO:

  • Ziemniaki Mille Feullie
  • Mix sałat ze świeżymi warzywami z dressingiem z soku z pomarańczy

III DANIE:

  • Żur Staropolski w kociołku

IV DANIE:

  • Kark wieprzowy peklowany w sosie piwnym z kluskami śląskimi i kapustą zasmażaną

PRZYSTAWKI:

  1. Deska serów
  2. Deska mięs pieczonych :Galantyna z kurczaka / Pieczeń z karczku / Schab w ziołach
  3. Sałatka Brokułowa – Brokuły/Migdały/Czosnek/Kukurydza/Feta
  4. Tortille z kurczakiem i warzywami z pastą ziołową
  5. Śledzie w miodzie z korniszonem i śliwką suszoną
  6. Pieczywo i masło

 

Kawa i Herbata bez ograiczeń

Napoje i woda mineralna z cytryną i miętą

Ciasta

 

 

CENA : 220zł

 

Oferta Przyjęcia Okolicznościowego 9 H

 

I DANIE:

  • Consome z kaczki z grzybowym ravioli

II DANIE:

  • Rolada z królika nadziewana ratatouille w sosie z sera błękitnego
  • Tournedos z kurczaka otulone boczkiem w sosie z zielonego curry
  • Poliki wołowe w sosie z miodu lipowego podane z puree z zielonego groszku z miętą i karmelizowanym boczkiem

DODATKI DO DANIA GŁÓWNEGO:

  • Ziemniaki Mille Feullie
  • Mix sałat ze świeżymi warzywami z dressingiem z soku z pomarańczy

III DANIE:

  • Żur Staropolski w kociołku z wyrobami wiejskimi, smalcem oraz ogórkiem kiszonym i chlebem wiejskim

IV DANIE:

  • Kark wieprzowy peklowany w sosie piwnym z kluskami śląskimi i kapustą zasmażaną

PRZYSTAWKI:

  1. Deska serów
  2. Deska mięs pieczonych :Galantyna z kurczaka / Pieczeń z karczku / Schab w ziołach
  3. Sałatka Brokułowa – Brokuły/Migdały/Czosnek/Kukurydza/Feta
  4. Tortille z kurczakiem i warzywami z pastą ziołową
  5. Śledzie w miodzie z korniszonem i śliwką suszoną
  6. Pieczywo i masło

 

Kawa i Herbata bez ograniczeń

Napoje i woda mineralna z cytryną i miętą

Ciasta

 

 

CENA : 230zł

                                                   

 

Propozycja Weselna I 9H

Zupa: (proszę o wybranie jednej pozycji)

Rosół grzybowy z łazankami

Rosół z makaronem

Danie główne: (proszę o wybranie jednej pozycji,

istnieje możliwość zamiany dodatków)

Polędwiczka wieprzowa otulona kafirem z sosem cytrusowym podana z kluseczkami gnocci z pesto i białą  kapusta z karmelizowanym boczkiem

Pierś z kaczki sous-vide w sosie z białej czekolady z chatney z mango i owocami granatu z miętą z kaszotto z kaszy pęczak i boczkiem

Poliki wołowe w demi-glace z fermentowaym czosnkiem z fioletowymi ziemniakami i marchewką po koreańsku

Deser: (proszę o wybranie jednej pozycji)

Szarlotka na gorąco z lodami

Panna cotta z sosem malinowym

Danie gorące przed północą: (proszę o wybranie jednej pozycji,

istnieje możliwość zamiany dodatków)

Karkówka w sosie piwnym podana z kluskami śląskimi i surówką z buraczka

Pikantne pałki z kurczaka z sosem paprykowym podany z ryżem curry z rodzynkami i surówką z selera i jabłka

Danie gorące po północy: (Proszę o wybranie jednej pozycji,

istnieje możliwość zamiany dodatków)

A’la strogonow z kurczaka z kluskami półfrancuskimi

Bitki z szynki w sosie własnym  podane z kopytkami i buraczkami zasmażanymi lub zasmażaną kapustą

Danie gorące nad ranem: (Proszę o wybranie jednej pozycji)

Żurek  Staropolski

Barszczyk czerwony z pasztecikiem

Zimne zakąski:

Łosoś wędzony faszerowany serkiem mascarpone

Śledzie w aromatycznych zalewach:

w oleju z zielonym pieprzem

w śmietanie z rodzynkami

Galantyna z kurczaka

Kaczka po tyrolsku z bakaliami

Boczek okręcony zielonym pieprzem

Schab w ziołowej otoczce

Deska serów

Pate z konfiturą z czerwonej cebuli

Sałatki:

Sałatka Grecka

Sałata z grillowanym kurczakiem, pomarańczą, granatem wzbogacona kiełkami,  z sosem jogurtowym curry

Pieczywo jasne, ciemne

masło ziołowe lub czosnkowe

Na słodko:

Ciasta

Napoje (bez ograniczeń)

Kawa

 Herbata

Soki owocowe, woda mineralna z cytryną

KOSZT PROPOZYCJI NR. I   :   250 zł

Propozycja Weselna II 10H

 

I DANIE:

Rosół z dzikim czosnkiem i jajkiem poszetowym

II DANIE:

Confit z kaczki w sosie z jabłek z anyżem w towarzystwie chatney jabłkowego z kardomonem

Polędwica wieprzowa w demi-glace z karmelizowanymi śliwkami i wiśniami z imbirem

Rolada z królika nadziewana suszonymi pomidorami i serem dojrzewającym w sosie własnym

Puree ziemniaczane aromatyzowane oliwą rozmarynową

Mini kopytka z pesto

Mix sałat ze świeżymi warzywami z dressingiem z soku z pomarańczy

III DANIE:

ŻUR STAROPOLSKI W KOCIOŁKU Z WYROBAMI WIEJSKIMI, SMALCEM, OGÓRKIEM KISZONYM I CHLEBEM WIEJSKIM

IV DANIE:

Kark wołowy w sosie miodowym

Golonki glazurowne w piwie miodowym

Kluski śląskie

Kapusta zasmażana

V DANIE:

Flaki wołowe po staropolsku

CIASTA

KAWA I HERBATA BEZ OGRANICZEŃ

NAPOJE BEZ OGRANICZEŃ

DESER:

CREME BRULEE

PRZYSTAWKI:

  1. Śledź z korniszonem i wędzoną śliwką w miodzie
  2. Pate z konfiturą żurawinową z bagietką
  3. Ozór w sosie Tatarskim
  4. Sałatka Grecka
  5. Sałatka Brokułowa z fetą i prażonymi migdałami w sosie czosnkowym
  6. Deska mięs pieczonych : Galantyna z kurczaka / Aromatyczny Schab / Pieczeń z karczku peklowana
  7. Deska serów
  8. Zimne nóżki
  9. Roladki z łososia z pastą ziołową
  10. Pieczywo, masło

KOSZT PROPOZYCJI NR. II   :   260 zł

Propozycja Weselna II 11H

Zupa: (proszę o wybranie jednej pozycji)

Consome z dodatkiem oliwy truflowej podany z uszkami

Zupa cytrynowa z kurczakiem i estragonem

Krem z cukinii z białą czekoladą i prażonymi migdałami

Danie główne: (proszę o wybranie jednej pozycji,

istnieje możliwość zamiany dodatków)

Polędwiczka wieprzowa otulona kafirem z sosem cytrusowym podana z kluseczkami gnocci z pesto i białą kapusta z karmelizowanym boczkiem

Pierś z kaczki sous-vide w sosie z białej czekolady z chatney z mango i owocami granatu z miętą z kaszotto z kaszy pęczak i boczkiem

Poliki wołowe w demi-glace z fermentowaym czosnkiem z fioletowymi ziemniakami i marchewką po koreańsku

Deser (proszę o wybranie jednej pozycji)

Creme brulee z żelem z wiśni

Szarlotka na gorąco z gałką lodów truskawkowych

 Tiramisu w kieliszku

Danie gorące przed północą: (proszę o wybranie jednej pozycji,

istnieje możliwość zamiany dodatków)

Pieczeń z karczku  podany z kluskami śląskimi kapustą zasmażaną

Pikantna pierś z kurczaka pieczona w pomadzie z mango i jalapeno, okraszona świeżą kolendrą, ułożona na placku ziemniaczanym Rosti, podana z roszponką i dressingiem z mandarynek

Danie gorące po północy: (proszę o wybranie jednej pozycji,

istnieje możliwość zamiany dodatków)

 Wieprzowy gulasz z marchewką podany z kluskami półfrancuskimi

Indyk w sosie śmietanowym z brokułami podany z kopytkami

Kolejne danie gorące: (proszę o wybranie jednej pozycji)

Pikantna zupa z kurczakiem, warzywami i soczewicą

Żur Staropolski

Danie gorące nad ranem: (proszę o wybranie jednej pozycji)

Barszcz czerwony na zakwasie z pasztecikiem francuskim

Kwaśnica z grzankami z żytniego chleba

Zimne zakąski:

Łosoś wędzony faszerowany serkiem mascarpone

Śledzie w aromatycznych zalewach:

Z korniszonem i śliwką

Z suszonymi pomidorami i serem lazur

słodko – kwaśny

Galantyna z kurczaka

Deska serów z winogronami

Pate z konfiturą z czerwonej cebuli

Rolada z boczku okręcona pieprzem

Schab z orzechami  i bakaliami na słodko

Pieczeń z karczku

Sałatki:

Sałatka z kurczaka na sałatach włoskich z mango i avocado z dressingiem z pomarańczy i musztardy francuskiej

Sałatka Brokułowa z fetą i migdałami w sosie czosnkowym

Sałatka z tuńczykiem z dodatkiem ogórka, jajka i kukurydzy skropiona delikatnym sosem jogurtowym

Pieczywo jasne, ciemne

masło ziołowe lub czosnkowe

Na słodko:

Owoce

Fontanna czekoladowa

Tort

Ciasta

Napoje (bez ograniczeń)

Kawa

 Herbata

Soki owocowe, woda mineralna z cytryną

Napoje gazowane

 KOSZT PROPOZYCJI NR. III   :   280 zł

NAJCZĘSTSZE PYTANIA DOTYCZĄCE PRZYJĘĆ OKOLICZNOŚCIOWYCH

  1. Jaka jest wysokość zadatku i czy jest ona bezzwrotna?

Odpowiedź: Wysokość zadatku jest w kwocie 500 zł/1000 zł w zależności od liczby osób na przyjęciu. Jest w charakterze rezerwacji miejsca i jest ona bezzwrotna.

 

  1. Jakie są warunki zwrotu zadatku ?

Odpowiedź: Zwrot zadatku powiększony o 10% jest w przypadku rezygnacji ze strony Właściciela Restauracji.

 

  1. Kiedy następuje rozliczenie wszystkich kosztów przyjęcia okolicznościowegoo?

Odpowiedź: Całość kosztów rozliczona jest na 14 dni przed ustalonym terminem Przyjęcia Okolicznościowego.

 

  1. Czy w przypadku rezygnacji z sali po podpisaniu umowy, musimy pokryć część kosztów organizacji?

Odpowiedź: W przypadku rezygnacji z sali pokrywają Państwo tylko koszt zadatku. Jeśli rezygnacja jest dłuższa niż tydzień przed terminem i nie zostały rozliczony całkowity koszt przyjęcia.

 

  1. Jaki jest koszt menu od osoby?

Odpowiedź: Koszt menu od osoby jest zależny od czasu trwania przyjęcia. Do czasu trwania przyjęcia dostosowujemy ilość potraw. Przykładowe menu wraz z cennikiem znajdą Państw na naszej stronie internetowej.

 

  1. Jakie napoje wliczamy w menu?

Odpowiedź: Kawa i Herbata jest zawsze w cenie menu bez ograniczeń na miejscu. W cenę menu wliczone są też napoje w karafkach oraz woda mineralna z cytryną i miętą.

 

  1. Czy dekoracje stołów i sali są uwzględnione w cenie?

Odpowiedź: W cenie menu jest wliczona dekoracja stołów i sali. Gość ma prawo wybrać sobie styl, w którym będzie aranżacja stołów oraz kolorystykę. Posiadamy szeroki asortyment akcesoriów dekoratorskich takich jak świeczniki, wazony, pod talerze, lampiony, sztucznych kwiaty itd. W cenie menu jest także dekoracja z kwiatów sztucznych. Wybór kwiatów żywych i wielkość bukietów oraz dodatkowe dekoracje są uzgadniane indywidualnie poza ceną menu.

 

  1. Czy płacimy za osoby nieobecne? Jeżeli tak to ile płacimy za „puste krzesła”?

Odpowiedź: Szczegółową ilość osób uzgadniamy z dwutygodniowym wyprzedzeniem. Po tym terminie nie ma możliwości zmniejszenia liczby gości.

 

  1. Kto ponosi koszty ewentualnych zniszczeń i szkód?

Odpowiedź: Za szkody odpowiedzialny jest Zamawiający.

 

  1. Ile wynosi opłata korkowa (czyli opłata za otwarcie butelek z alkoholem)?

Odpowiedź: 10 zł od wniesionej butelki. Nie pobieramy opłat za alkohol przy wyborze menu większym niż propozycja na 2-3 godziny.

 

  1. Czy w cenie sali są przewidziane dodatkowe płatne lub bezpłatne atrakcje?

Odpowiedź: W cenie menu dostępna jest bezpłatnie Ażurowa Ścianka Dekoracyjna do zdjęć z Parą Młodą bądź Zapraszającym oraz Ledowy Napis Love.

 

  1. Czy w cenie menu jest zapewniony tort ?

Odpowiedź: Nie. Tort mogą Państwo zapewnić we własnym zakresie lub zamówić od nas za dodatkową opłatą.

 

  1. Czy możemy zorganizować na terenie obiektu własne atrakcje, np. fotobudkę lub pokaz fajerwerków? Jeżeli tak, to jakie?

Odpowiedź: Jest możliwość organizacji własnych atrakcji, pomijając pokaż fajerwerków ze względu na lokalizację budynku.

 

  1. Czy jest możliwość, i jaka jest cena czekoladowej fontanny, itp?

Odpowiedź: 

 

  1. Jaka ilość gości zmieści się w sali?

Odpowiedz: Do 60 osób.

 

  1. Jak duży jest parking?

Odpowiedź: Posiadamy duży plac parkingowy.

 

  1. Czy parking jest bezpłatny?

Odpowiedź: Parking dla organizatora i gości jest bezpłatny.

 

  1. Czy w sali jest sprawna klimatyzacja?

Odpowiedź: Sala posiada klimatyzację.

 

  1. Kiedy możemy przywieźć niezbędne rzeczy (np. alkohol, itd.)?

Odpowiedź: Mają Państwo możliwość wprowadzenia swoich niezbędnych uzgodnionych wcześniej rzeczy od poniedziałku poprzedzającego przyjęcie.

 

  1. Jak wygląda kwestia nagłośnienia?

Odpowiedź: Muzyka jest w zakresie Naszych Gości. Istnieje możliwość wynajęcia sprzęt i muzycznego ( Głośniki x2 / Suboofer / Wzmacniacz/Oświetlenie ) w cenie 400 zł, aczkolwiek utwory jak i sprzęt do odtworzenia utworów pozostaje w państwa zakresie.

 

  1. Czy w przypadku awarii elektrycznej jest dodatkowe źródło energii?

Odpowiedź: Nie ma dodatkowego źródła energii. W przypadku jeśli awaria wynika z winy Restauratora, zapewniamy agregat.

 

  1. Jakiego rodzaju stoły są na sali? Okrągłe czy prostokątne?

Odpowiedź: Na sali posiadamy możliwość organizacji przyjęcia zarówno okrągłych jak i prostokątnych stołach.

 

  1. Czy obsługa sali rozłoży ozdoby takie jak winietki czy podziękowania dla gości?

Odpowiedź: Dodatkowe ozdoby rozłożyć obsługa sali po wcześniejszym uzgodnieniu.

 

  1. Czy przed wejściem na salę możemy ustawić informację dotyczące ustawienia stołów?

Odpowiedź: Tak posiadamy stelaż, lustra i ramy w zależności od stylu sali na umieszczenie informacji, który udostępniamy w cenie menu.

 

  1. Czy w cenę jest wliczona powitalna lampka szampana?

Odpowiedź: Alkohol jest w zakresie gości.

 

  1. Czy jest możliwość degustacji potraw przed organizacją przyjęcia?

Odpowiedź: Tak. Wybór potraw do degustacji i jej cena uzgadniana jest z Szefem Kuchni.

 

  1. Czy menu uwzględnia potrawy dla gości wegetarian lub wegan?

Odpowiedź: Tak.

 

  1. Co z potrawami, które nie zostaną skonsumowane? Czy po przyjęciu możemy je zabrać?

Odpowiedź: Po zakończonym przyjęciu. Zapewniamy jednorazowe opakowania w cenie 2zł/szt. Istnieje możliwość zapewnienia opakowań we własnym zakresie.

 

  1. Czy obsługa podaje alkohol?

Odpowiedź: Alkohol jest dostępny dla gości w lodówce. Obsługa nie serwuje alkoholu. Istnieje możliwość serwowania alkoholu przez obługe za dodatkową opłatą do uzgodnienia.