
PRZYJĘCIE OKOLICZNOŚCIOWE 2-3H
ZUPA DO WYBORU:
- Krem z cukinii z białą czekoladą i prażonymi migdałami
- Zupa cytrynowa z kurczakiem i estragonem
- Consomme z kaczki z grzybowym raviolli
II DANIE DO WYBORU:
- Pierś z kaczki sous-vide w sosie z białej czekolady z chatney z mango i owocami granatu z miętą z kaszotto z kaszy pęczak i boczkiem
2.Poliki wołowe w demi-glace z fermentowaym czosnkiem z fioletowymi ziemniakami i marchewką po koreańsku
3.Łosoś w sosie holenderskim z zielonymi szparagami i ravioli grzybowym
DESER:
- Creme Brulee z żelem z owoców leśnych
- Beza Pavlova z malinami i kremem z białej czekolady i mascarpone
- Tarta cytrynowa z lemoncurd z włoską bezą
KAWA I HERBATA BEZ OGRANICZEŃ
NAPOJE W DZBANKACH I WODA MINERALNA Z CYTRYNĄ BEZ OGRANICZEŃ
CENA : 130 zł
I DANIE:
Zupa cytrynowa z kurczakiem i estragonem
II DANIE:
1.Polik wołowy z demi-glace z fermentowanym czosnkiem
2.Miodowy schab sous-vide w sosie BBQ i chatney jabłkowo-cynamonowym
3.Kurczak w kiszonych cytrynach z zielonymi oliwkami
DODATKI DO II DANIA:
-Ziemniaki Mille-Feullie / Ziemniaki pieczone w ziołach
-Mix Sałat z zielonym ogórkiem, czerwoną ceubulą i pomidorkami koktajlowymi z dressingiem z soku z mandarynek
-Marchew po koreańsku
KAWA I HERBATA BEZ OGRANICZEŃ
NAPOJE W DZBANKACH I WODA MINERALNA Z CYTRYNĄ BEZ OGRANICZEŃ
CIASTA
CENA: 170 zł
PRZYJĘCIE OKOLICZNOŚCIOWE 3-4 H
CENA : 190 zł
I DANIE:
Zupa z kurczakiem, soczewicą i batatami
II DANIE:
1.Żeberka wołowe w sosie miodowym BBQ
2.Kaczke udo w sosie ze śliwek i gorzkiej czekolady w towarzystwie puree z dyni piżmowej
3.Indyk w cieście francuskim z szynką parmeńską w sosie z zielonego pieprzu
DODATKI DO II DANIA:
Ziemniaki 50% / Kopytka w pesto 50%
Mix sałat ze świeżymi warzywami z dressingiem z soku z ananasa
PRZYSTAWKI:
- Deska serów
- Galantyna z kurczaka
- Boczek okręcony ziołami
- Pieczeń z karczku
- Schab w ziołach
- Sałatka Grecka
- Sałatka Brokułowa – Brokuły/Migdały/Czosnek/Kukurydza/Feta
- Roladki z łososia z ziołową pastą
- Śledzie w suszonych pomidorach z dojrzewającym błękitnym serem
KAWA I HERBATA BEZ OGRANICZEŃ
NAPOJE W DZBANKACH I WODA MINERALNA Z CYTRYNĄ BEZ OGRANICZEŃ
CIASTA
PRZYJĘCIE OKOLICZNOŚCIOWE 6-7 H
CENA : 200 zł
I DANIE:
- Rosół z niedźwiedzim czosnkiem z jajkiem poszetowym
II DANIE:
- Polędwiczki wieprzowe w liściach limonki podany z karmelem z cytrusów
- Poliki wołowe w sosie porto z karmelizowaną czerwoną kapustą
- Kaczke udo w sosie ze śliwek i gorzkiej czekolady w towarzystwie puree z dyni piżmowej
DODATKI DO DANIA GŁÓWNEGO:
- Ziemniaki Mille Feullie
- Mix sałat ze świeżymi warzywami z dressingiem z soku z pomarańczy
III DANIE:
- Żur Staropolski w kociołkun z wyrobami wiejskimi, smalcem i ogórkiem w postaci wiejskiego stołu
CIASTA
KAWA I HERBATA BEZ OGRANICZEŃ
NAPOJE BEZ OGRANICZEŃ ( SOKI I NAPOJE GAZOWANE)
PRZYSTAWKI:
- Śledzie z suszonymi pomidorami i dojrzewającym błękitnym serem
- Sałatka Brokułowa z fetą i prażonymi migdałami
- Sałatka Grecka
- Galantyna z kurczaka
- Aromatyczny schab w ziołach
- Rolada z boczku okręcona przyprawami
- Pieczeń z karczku
- Ozór w sosie tatarskim
- Ryba po grecku
- Pieczywo, masło
PRZYJĘCIE OKOLICZNOŚCIOWE 7-8 H
CENA :220 zł
I DANIE:
- Consome z kaczki z grzybowym ravioli
II DANIE:
- Rolada z królika nadziewana ratatouille w sosie z sera błękitnego
- Tournedos z kurczaka otulone boczkiem w sosie z zielonego curry
- Poliki wołowe w sosie z miodu lipowego podane z puree z zielonego groszku z miętą i karmelizowanym boczkiem
DODATKI DO DANIA GŁÓWNEGO:
- Ziemniaki Mille Feullie
- Mix sałat ze świeżymi warzywami z dressingiem z soku z pomarańczy
III DANIE:
- Żur Staropolski w kociołku
IV DANIE:
- Kark wieprzowy peklowany w sosie piwnym z kluskami śląskimi i kapustą zasmażaną
PRZYSTAWKI:
- Śledzie w miodzie z korniszonem i śliwką
- Pate z konfiturą żurawinową z bagietką
- Sałatka Cezar
- Sałatka brokułowa z fetą i prażonymi migdałami w sosie czosnkowym
- Galantyna z kurczaka
- Aromatyczny schab w ziołach
- Rolada z boczku okręcona przyprawami
- Pieczeń z karczku peklowana
- Deska serów
CIASTA
KAWA I HERBATA BEZ OGRANICZEŃ
NAPOJE W DZBANKACH I WODA MINERALNA Z CYTRYNĄ BEZ OGRANICZEŃ
PRZYJĘCIE OKOLICZNOŚCIOWE 8-9 H
CENA : 230 zł
I DANIE:
- Consome z kaczki z grzybowym ravioli
II DANIE:
- Rolada z królika nadziewana ratatouille w sosie z sera błękitnego
- Tournedos z kurczaka otulone boczkiem w sosie z zielonego curry
- Poliki wołowe w sosie z miodu lipowego podane z puree z zielonego groszku z miętą i karmelizowanym boczkiem
DODATKI DO DANIA GŁÓWNEGO:
- Ziemniaki Mille Feullie / Puree ziemniaczane aromatyzowane oliwą truflową
- Mix sałat ze świeżymi warzywami z dressingiem z soku z pomarańczy
III DANIE:
- Żur Staropolski w kociołku z wyrobami wiejskimi, smalcem i ogórkami kiszonymi
IV DANIE:
- Kark wieprzowy peklowany w sosie piwnym z kluskami śląskimi i kapustą zasmażaną
PRZYSTAWKI:
- Śledzie w miodzie z korniszonem i śliwką
- Pate z konfiturą żurawinową z bagietką
- Sałatka Grecka
- Sałatka Brokułowa z fetą i prażonymi migdałami w sosie czosnkowym
- Galantyna z kurczaka
- Aromatyczny schab w ziołach
- Rolada z boczku okręcona przyprawami
- Pieczeń z karczku peklowana
- Ozór w sosie tatarskim
KAWA I HERBATA BEZ OGRANICZEŃ
NAPOJE W DZBANKACH I WODA MINERALNA Z CYTRYNĄ BEZ OGRANICZEŃ
PRZYJĘCIE OKOLICZNOŚCIOWE 8+ H
CENA : 240 zł
I DANIE:
Rosół z dzikim czosnkiem i jajkiem poszetowym
II DANIE:
- Rolada z królika nadziewana pastą z suszonych pomidorów w sosie z sera błękitnego
- Mostek wołowy z ziemniaczaną sałatką Herby w towarzystwie dyniowego BBQ
- Polędwiczka wieprzowa w liściach kafiru w karmelu z cytrusów
DODATKI DO DANIA GŁÓWNEGO:
Ziemniaki Mille Feullie / Puree ziemniaczane aromatyzowane oliwą truflową
Mix sałat ze świeżymi warzywami z dressingiem z soku z pomarańczy
III DANIE:
ŻUR STAROPOLSKI W KOCIOŁKU Z WYROBAMI WIEJSKIMI, SMALCEM, OGÓRKIEM KISZONYM I CHLEBEM WIEJSKIM
IV DANIE:
Pieczeń peklowana w sosie piwnym z kluskami śląskimi i kapustą zasmażaną
V DANIE:
Flaki wołowe po staropolsku
DESER:
CREME BRULEE
PRZYSTAWKI:
- Śledzie z korniszonem i śliwką wędzoną w miodzie
- Pate z konfiturą żurawinową z bagietką
- Sałatka Grecka
- Sałatka Brokułowa z fetą i prażonymi migdałami w sosie czosnkowym
- Galantyna z kurczaka
- Aromatyczny schab w ziołach
- Rolada z boczku okręcona przyprawami
- Pieczeń z karczku peklowana
- Deska serów z winogronami
CIASTA
KAWA I HERBATA BEZ OGRANICZEŃ
NAPOJE BEZ OGRANICZEŃ (SOKI I NAPOJE GAZOWANE)
PRZYJĘCIE OKOLICZNOŚCIOWE 8+ H
CENA : 260 zł
I DANIE:
Rosół z dzikim czosnkiem i jajkiem poszetowym
II DANIE:
1. Confit z kaczki w sosie z jabłek z anyżem w towarzystwie chatney jabłkowego z kardomonem
2. Polędwica wieprzowa w demi-glace z karmelizowanymi śliwkami i wiśniami z imbirem
3. Rolada z królika nadziewana suszonymi pomidorami i serem dojrzewającym w sosie własnym
DODATKI DO DANIA GŁÓWNEGO:
-Puree ziemniaczane aromatyzowane oliwą rozmarynową
-Mini kopytka z pesto
-Mix sałat ze świeżymi warzywami z dressingiem z soku z pomarańczy
III DANIE:
ŻUR STAROPOLSKI W KOCIOŁKU Z WYROBAMI WIEJSKIMI, SMALCEM, OGÓRKIEM KISZONYM I CHLEBEM WIEJSKIM
IV DANIE:
1.Poliki wołowe w sosie miodowym z kluskami z sera ricotta, z puree z zielonego groszku z miętą oraz karmelizowanym boczkiem z zielonym groszkiem
2.Golonki glazurowne w piwie miodowym
DODATKI DO DANIA GŁÓWNEGO:
-Kluski śląskie
-Kapusta zasmażana
V DANIE:
Flaki wołowe po staropolsku
DESER:
CREME BRULEE
PRZYSTAWKI:
- Śledź z korniszonem i wędzoną śliwką w miodzie
- Pate z konfiturą żurawinową z bagietką
- Sałatka Grecka
- Sałatka Brokułowa z fetą i prażonymi migdałami w sosie czosnkowym
- Galantyna z kurczaka
- Aromatyczny schab w ziołach
- Rolada z boczku okręcona przyprawami
- Pieczeń z karczku peklowana
- Deska serów
- Zimne nóżki
- Roladki z łososia z pastą ziołową
CIASTA
KAWA I HERBATA BEZ OGRANICZEŃ
NAPOJE BEZ OGRANICZEŃ ( SOKI I NAPOJE GAZOWANE)